OpenAI
Ta strona została przetłumaczona maszynowo. Wyświetl oryginalny artykuł w języku angielskim.

Informacje o poziomach ChatGPT Pro

Informacje o naszym płatnym planie subskrypcji Pro.

Zaktualizowano: 3 days ago

W ofercie ChatGPT Pro jest teraz dostępny Pro 500 — nowy plan za 500 USD miesięcznie, który obejmuje Astra Ultrafast. Ponownie można też wykupić nową subskrypcję Pro 200. Nowe subskrypcje, które nie kwalifikują się do zachowania dotychczasowych warunków, mają niższy limit użycia.

Przegląd

ChatGPT Pro obejmuje modele Pro, Codex, głębokie badania, tworzenie obrazów, pamięć i przesyłanie plików.

Plany Pro

Wybierz jeden z trzech miesięcznych planów Pro:

PlanCena miesięczna (USD)Ultrafast
Pro 100100 USDNie jest wliczony
Pro 200200 USDNie jest wliczony
Pro 500500 USDWliczony

Pro 200 obejmuje wyższy limit użycia niż Pro 100. Pro 500 oferuje najwyższy limit użycia spośród tych trzech planów.

Porównanie funkcji i limitów użycia w poszczególnych planach znajdziesz na stronie z cenami.

Jak wykupić subskrypcję?

Zaloguj się do ChatGPT i otwórz stronę z cenami, aby wybrać plan Pro. Jeśli zmieniasz plan, użyj swojego dotychczasowego konta ChatGPT.

Czy mogę ponownie wykupić subskrypcję Pro 200?

Tak. Nowe subskrypcje Pro 200 są dostępne na stronie z cenami. Nowe subskrypcje, które nie kwalifikują się do zachowania dotychczasowych warunków, mają niższy limit użycia niż wcześniej oferowany w Pro 200. Zmiana ta odzwierciedla rosnącą efektywność naszych modeli. Cena miesięczna pozostaje bez zmian i wynosi 200 USD.

Co stanie się z moją obecną subskrypcją Pro 200?

Zachowasz dotychczasowe warunki, jeśli Twoja subskrypcja Pro 200 była aktywna w dowolnym momencie od 22 września 2026 r. do godziny 10:00 czasu pacyficznego 29 września 2026 r. Uprawnieni klienci mogą korzystać z dotychczasowego limitu użycia do 29 października 2026 r., pod warunkiem że ich subskrypcja Pro 200 pozostaje aktywna.

Po tej dacie Twoja subskrypcja zostanie objęta niższym limitem użycia. Cena Twojej subskrypcji pozostanie bez zmian i będzie wynosić 200 USD miesięcznie. E-mail z dodatkowymi szczegółami otrzymają tylko użytkownicy, których dotyczy ta zmiana.

Czy zachowanie obecnego limitu daje mi dostęp do funkcji Pro 500?

Nie. Nadal korzystasz z subskrypcji Pro 200. Zachowanie obecnego limitu nie oznacza przejścia na wyższy plan ani uzyskania dostępu do Ultrafast.

Co się stanie, jeśli anuluję subskrypcję i wykupię ją ponownie?

Jeśli Twoja subskrypcja Pro 200 wygasła i wykupisz ją ponownie na tym samym koncie, możesz zachować dotychczasowe warunki, o ile subskrypcja Pro 200 była aktywna w dowolnym momencie od 22 września 2026 r. do godziny 10:00 czasu pacyficznego 29 września 2026 r. Możesz korzystać z dotychczasowego limitu użycia do 29 października 2026 r., pod warunkiem że Twoja subskrypcja Pro 200 pozostaje aktywna. Jeśli Twoja subskrypcja nie była aktywna w tym okresie, obowiązuje Cię nowy limit.

Zaplanowanie anulowania nie kończy subskrypcji natychmiast. Zachowujesz dostęp do końca bieżącego okresu rozliczeniowego i możesz cofnąć anulowanie przed jego upływem.

Jeśli uważasz, że Twoja subskrypcja wygasła z powodu błędu, skontaktuj się z pomocą techniczną, abyśmy mogli to sprawdzić.

Użycie i limity

Które plany Pro obejmują Ultrafast?

Spośród planów Pro tylko Pro 500 zapewnia dostęp do Ultrafast. Możesz wybrać go w menu wyboru modelu. Najpierw wykorzystuje pulę użycia wliczoną w Twój plan, a po jej wyczerpaniu pobiera środki z Twojego salda.

W momencie premiery zakup środków w planie Pro 100 lub Pro 200 nie odblokowuje dostępu do Ultrafast.

Dlaczego model jest tymczasowo niedostępny?

Limity użycia modeli zależą od poziomu planu. Po osiągnięciu limitu użycia model może być niedostępny do czasu odnowienia jego limitu. ChatGPT wyświetla czas odnowienia limitu, jeśli ta informacja jest dostępna.

Osiągnięcie limitu użycia nie kończy subskrypcji ani nie oznacza, że na Twoje konto nałożono ograniczenia. Skorzystaj z innego dostępnego modelu lub poczekaj na odnowienie limitu. Nie można obejść limitu ani zwiększyć go w ustawieniach.

Skontaktuj się z pomocą techniczną, jeśli model pozostaje niedostępny po odnowieniu limitu.

Czy mogę dokupić dodatkową pulę użycia?

W przypadku obsługiwanych funkcji możesz kupić środki, aby nadal z nich korzystać po wyczerpaniu limitu wliczonego w plan. Najpierw wykorzystywana jest pula użycia wliczona w plan, a następnie środki z Twojego salda.

Środki pozwalają korzystać z obsługiwanych funkcji w Codex, ChatGPT Work, ChatGPT for Word, ChatGPT for Excel i ChatGPT for PowerPoint. Dostępność zależy od Twojego planu i konta. Środki nie zapewniają dodatkowej puli użycia dla każdego modelu ani każdej funkcji ChatGPT.

Jeśli zakup środków jest dostępny na Twoim koncie, możesz sprawdzić saldo i kupić środki w sekcji Ustawienia → Użycie w ChatGPT lub Użycie i rozliczenia w Codex. Informacje o obsługiwanych funkcjach, stawkach i zakupie znajdziesz w artykule Korzystanie ze środków w ramach elastycznego użycia w ChatGPT (plany osobiste).

Czy pomoc techniczna może zresetować moje limity użycia?

Pomoc techniczna nie może resetować limitów ChatGPT ani Codex. Możemy sprawdzić sytuacje, w których użycie zostało nieprawidłowo naliczone lub dostęp nie został przywrócony po odnowieniu limitu.

Dlaczego na moje konto nałożono ograniczenia?

Korzystanie z Pro podlega naszym Warunkom użytkowania. Udostępnianie danych logowania do konta, odsprzedawanie dostępu i automatyczne pozyskiwanie danych są zabronione. W przypadku nadużyć możemy ograniczyć dostęp. Jeśli uważasz, że ograniczenia nałożono na Twoje konto przez pomyłkę, skontaktuj się z pomocą techniczną, aby poprosić o weryfikację.

Dlaczego podobne zadania mogą zużywać różną część puli wliczonej w mój plan?

Zużycie zależy od modelu, ilości przetwarzanego kontekstu, rozumowania, korzystania z narzędzi, wyszukiwania informacji, buforowania i trybu szybkości.

W porównaniu z trybem standardowym tego samego modelu Tryb szybki zużywa pulę wliczoną w plan 2,5 raza szybciej, a GPT-6 Astra Ultrafast — 8 razy szybciej. Są to wskaźniki zużycia dostępnej puli, a nie gwarancje szybszego działania. Przy korzystaniu z zakupionych środków obowiązują inne stawki.

Zarządzanie subskrypcją

Jak zmienić plan Pro?

Otwórz Ustawienia → Mój plan, aby sprawdzić swoją subskrypcję i dostępne opcje zmiany planu.

Jak anulować subskrypcję?

Anuluj subskrypcję na platformie, na której została wykupiona: ChatGPT, Apple lub Google Play. Anulowanie wyłącza kolejne odnowienia. Zwykle możesz nadal korzystać z planu do końca bieżącego okresu rozliczeniowego.

Odinstalowanie aplikacji ChatGPT nie anuluje subskrypcji. Instrukcje dla poszczególnych platform znajdziesz w artykule Anulowanie subskrypcji ChatGPT.

Co się stanie, jeśli płatność za odnowienie się nie powiedzie?

Nieudana płatność za odnowienie nie oznacza sama w sobie, że Twoja subskrypcja wygasła. W przypadku subskrypcji wykupionych przez stronę internetową postępuj zgodnie z instrukcjami ponowienia płatności zawartymi w e-mailu dotyczącym rozliczeń. W przypadku Apple lub Google Play sprawdź ustawienia płatności w danym sklepie.

Czy mogę poprosić o zwrot pieniędzy?

Możliwość uzyskania zwrotu zależy od zakupu i przysługujących Ci praw. Anulowanie subskrypcji nie powoduje automatycznego zwrotu wcześniej pobranych opłat. Jeśli zwrot zostanie zatwierdzony, dostęp opłacony zwracaną kwotą zwykle wygasa, z zastrzeżeniem obowiązujących przepisów prawa.

W przypadku zakupów na chatgpt.com lub przez Google Play zaloguj się na konto powiązane z opłatą i skontaktuj się z pomocą techniczną OpenAI. W przypadku zakupów w Apple App Store poproś o zwrot bezpośrednio firmę Apple. Zobacz artykuł Jak poprosić o zwrot pieniędzy za subskrypcję ChatGPT? — znajdziesz w nim warunki uzyskania zwrotu i instrukcje.

Czy mogę zachować Pro po dołączeniu do przestrzeni roboczej ChatGPT Business?

Tak, jeśli zachowasz osobną osobistą przestrzeń roboczą. Twoja subskrypcja Pro będzie aktywna, dopóki jej nie anulujesz. Scalenie osobistej przestrzeni roboczej z Business zmienia sposób obsługi Twojej subskrypcji. Zanim to zrobisz, zapoznaj się z artykułem Przenoszenie osobistej przestrzeni roboczej do ChatGPT Business lub Enterprise.

Czy Pro oferuje rozliczenie roczne?

Pro jest rozliczany co miesiąc. Rozliczenie roczne i płatność za kilka miesięcy z góry nie są dostępne.

Jak złożyć wniosek o zwolnienie z podatku od sprzedaży w USA?

Uprawnione organizacje mogą przesłać dokumenty potwierdzające zwolnienie do weryfikacji. Informacje o wymaganych dokumentach i danych konta znajdziesz w artykule Wnioski o zwolnienie z podatku od sprzedaży w USA.

Czy ten artykuł był pomocny?