Omówienie
Jeśli podczas logowania pojawi się komunikat „Nie masz konta, ponieważ zostało ono usunięte lub dezaktywowane”, oznacza to, że konto zostało przez Ciebie usunięte albo dezaktywowane przez nasz zespół.
Sprawdź, czy w skrzynce odbiorczej, w tym w folderze ze spamem lub wiadomościami-śmieciami, znajduje się wiadomość od nas.
Jeśli Twoje konto zostało przez Ciebie usunięte, otrzymasz wiadomości e-mail potwierdzające przyjęcie i zrealizowanie wniosku o usunięcie.
Niestety usuniętego konta nie można ponownie aktywować. Więcej informacji znajdziesz tutaj: Czy można ponownie aktywować moje usunięte konto? Po 30 dniach możesz utworzyć nowe konto z tym samym adresem e-mail, o ile poprzednie konto zostało całkowicie usunięte, a nie dezaktywowane.
Jeśli Twoje konto zostało dezaktywowane z powodu nieukończenia weryfikacji tożsamości, postępuj zgodnie z instrukcjami w wysłanej przez nas wiadomości weryfikacyjnej lub skontaktuj się z nami, aby otrzymać ponownie link weryfikacyjny.
Więcej informacji o weryfikacji tożsamości znajdziesz tutaj:
Odzyskiwanie dostępu po wymaganej weryfikacji wieku
Jeśli Twoje konto zostało dezaktywowane z powodu przekroczenia obowiązującego we Włoszech terminu weryfikacji wieku, spróbuj się zalogować i na ekranie dezaktywacji wybierz Zweryfikuj swój wiek. Możesz też ponownie rozpocząć weryfikację przez Stripe bez szukania pierwotnej wiadomości e-mail.
Użyj adresu e-mail powiązanego z kontem OpenAI. Jeśli korzystasz z funkcji „Ukryj mój adres e-mail”, może to być prywatny adres pośredniczący Apple. Pełną instrukcję i wskazówki dotyczące rozwiązywania problemów znajdziesz tutaj: Odzyskiwanie konta po przekroczeniu terminu weryfikacji wieku.
Jeśli Twoje konto jest nadal aktywne i pojawia się prośba o przeprowadzenie wymaganej weryfikacji wieku, postępuj zgodnie z instrukcjami i dotrzymaj terminu podanego w ChatGPT.
Samo przeniesienie do wersji ChatGPT dla nastolatków nie powoduje dezaktywacji konta. Więcej informacji znajdziesz tutaj: Przewidywanie wieku w ChatGPT.
