Przestrzeń ChatGPT to miejsce na Twoje pliki i strony w ChatGPT. Zastępuje Bibliotekę, a Twoje Projekty pozostają bez zmian. Strony to edytowalne dokumenty, które możesz umieszczać wewnątrz innych stron i nad którymi możesz pracować wspólnie z innymi osobami.
Podczas współpracy każda osoba może korzystać z własnego agenta ChatGPT do pracy nad udostępnionymi treściami.
Zarządzaj dostępem do strony
Możesz wybrać, komu udostępnisz stronę i czy ta osoba będzie mogła ją wyświetlać, czy także edytować. W przypadku udostępnianych przez siebie stron możesz sprawdzać, kto ma do nich dostęp, zmieniać uprawnienia tych osób, usuwać współpracowników lub odbierać dostęp.
W zarządzanej przestrzeni roboczej obowiązują również ustawienia udostępniania określone przez administratora. Jeśli nie widzisz opcji udostępniania, sprawdź, czy korzystasz z właściwego konta i przestrzeni roboczej, czy Twoja rola pozwala na to działanie i czy administrator zezwala na wybrany sposób udostępniania.
Stronę może usunąć jej twórca lub właściciel.
Dowiedz się, co widzą inne osoby
Udostępnienie strony daje innym osobom dostęp do jej treści. Do tych treści mają zastosowanie ich własne ustawienia trenowania i Pamięci. Nie daje im to dostępu do Twoich prywatnych czatów ani do Twojej Pamięci w ChatGPT. Każda osoba pracuje z własnym ChatGPT.
Jeśli Pamięć jest włączona, ChatGPT może korzystać z informacji o Tobie, pomagając Ci tworzyć lub aktualizować stronę. Gdy te informacje zostaną zapisane na stronie, będą mogły je przeczytać osoby mające dostęp do jej wyświetlania. Przejrzyj treść strony, zanim ją udostępnisz.
Jeśli na przykład ChatGPT wykorzysta informacje z wcześniejszej rozmowy do napisania opisu projektu, będą one widoczne dla osób, które mogą przeczytać ten opis. Ich ChatGPT może zapamiętać istotne informacje z opisu, jeśli mają włączoną Pamięć — nawet gdy Twoja jest wyłączona. Sama wcześniejsza rozmowa nie jest udostępniana.
Udostępniaj pliki i linki
Pliki przesłane na stronę podlegają tym samym uprawnieniom co ta strona. Osoby mające dostęp do strony mają też dostęp do przesłanych na nią plików.
Dodanie linku do pliku przechowywanego osobno nie daje automatycznie czytelnikom uprawnień do jego otwarcia. Dotyczy to zarówno plików w Przestrzeni ChatGPT, jak i plików w usługach zewnętrznych.
W przypadku pliku w usłudze zewnętrznej nadal obowiązują uprawnienia dostępu ustawione w tej usłudze. Udostępnienie strony nie zmienia tych uprawnień. Jednak informacje skopiowane z tego pliku lub streszczone na stronie stają się widoczne dla osób, które mogą wyświetlać stronę, nawet jeśli nie mogą otworzyć oryginalnego pliku.
Dowiedz się, jak działa trenowanie modeli
Gdy agent korzysta ze strony, treści, które na niej odczytuje lub zapisuje, mogą stać się częścią interakcji z tym agentem.
Konta osobiste
Wykorzystanie tej interakcji do trenowania modeli zależy od ustawień osoby korzystającej z agenta. Jeśli zezwalasz na wykorzystywanie swoich interakcji do ulepszania modeli, mogą one obejmować treści, które Twój agent odczytuje, zapisuje lub dodaje do udostępnionej strony.
Jeśli agent innej osoby korzysta z udostępnionej przez Ciebie strony, do tej interakcji mają zastosowanie ustawienia trenowania wybrane przez tę osobę. Twoje ustawienie trenowania nie ma wpływu na ustawienie tej osoby.
Preferencjami dotyczącymi trenowania możesz zarządzać w sekcji Ustawienia → Kontrola danych → Ulepszaj model dla wszystkich. Szczegółowe informacje o wycofaniu zgody i sposobie wykorzystywania opinii znajdziesz w artykule Kontrola danych w ChatGPT.
ChatGPT Business i Enterprise
OpenAI domyślnie nie wykorzystuje danych klientów Business i Enterprise do trenowania modeli. Więcej informacji znajdziesz na stronie Prywatność danych firmowych w OpenAI.
Zgłoś treści
Aby zgłosić stronę lub artefakt, które mogą naruszać zasady OpenAI, skorzystaj z formularza zgłaszania treści. Dołącz link do zgłaszanego elementu i krótki opis problemu. Nie musisz upubliczniać prywatnych treści, aby je zgłosić.
