A fiókváltás jelenleg a ChatGPT webes felületén érhető el; a Codex asztali alkalmazásban és a natív ChatGPT mobilalkalmazásokban még nem támogatott.
A fiókváltással egyszerre két ChatGPT-fiókba maradhat bejelentkezve, és azonnal válthat közöttük — kijelentkezés nélkül.
Így könnyen külön tarthatja a munkahelyi és személyes használatot, miközben ugyanazt a böngészőt vagy eszközt használja.
Mit tesz a fiókváltó
A fiókváltóval a következőket teheti:
Ugyanabban a munkamenetben két fiókba is bejelentkezve maradhat
Azonnal válthat közöttük
Teljesen külön tarthatja a csevegéseket, a memóriát, az előzményeket, a számlázást és a munkaterületeket
Minden fiók független marad. A váltás nem vonja össze vagy egyesíti őket.
A fiókváltó működése
Maradjon bejelentkezve két fiókba
A következő fiókokba lehet bejelentkezve:
Egy személyes fiókba (például bobby@gmail.com)
Egy munkahelyi fiókba (például bobby@acmecorp.com)
Egyszerre csak egy fiók aktív, de azonnal válthat közöttük.
Egy munkamenetben legfeljebb két fiók lehet aktív a fiókváltóban. További fiókokat is létrehozhat, de ha egyszerre kettőnél többet szeretne elérni, ki kell jelentkeznie.
Fiók hozzáadása
Második fiók hozzáadása:
Nyissa meg a fiókmenüt
Válassza a „Fiók hozzáadása” lehetőséget
Jelentkezzen be, vagy hozzon létre új fiókot.
Másik fiók hozzáadásához nem kell kijelentkeznie a jelenlegi fiókjából.
Második fiók létrehozásához nem kell fizetnie. Az újonnan létrehozott fiók alapértelmezetten az ingyenes csomagot használja.
Váltás a fiókok között
A fiókok között a fiókmenüben válthat. Váltáskor minden csevegés, memória, fájl és beállítás a kiválasztott fióknak megfelelően jelenik meg. A munkaterületek (ha vannak) az adott fiókhoz tartoznak.
A fiókváltás nem vonja össze a fiókokat. A fiókváltással nem lehet:
Csevegéseket áthelyezni a fiókok között
Megosztani a memóriát vagy a beszélgetési előzményeket
Megosztani a fájlokat vagy a feltöltéseket
Összevonni a számlázást vagy az előfizetéseket
Összevonni a munkaterületeket
Ha azt szeretné, hogy munkahelyi adataira szervezete szabályai vonatkozzanak, a beszélgetés megkezdése előtt győződjön meg arról, hogy munkahelyi fiókját használja.
Work- és Enterprise-fiókok
Ha szervezete kezeli az Ön ChatGPT-fiókját:
A rendszergazdája hozzáférhet az adott fiókhoz kapcsolódó adatokhoz, és kezelheti azokat.
A kezelt fiókjában létrehozott adatokra a szervezete szabályzatai vonatkoznak.
A fiókok közötti váltás nem módosítja, hogy mely szabályzatok érvényesek.
További információt itt olvashat. Ha nem biztos benne, melyik fiókot használja, ellenőrizze a fiókmenüben megjelenő aktív fiókot. Ha kérdései vannak a szervezete által kezelt fiókkal kapcsolatban, forduljon az informatikai rendszergazdához.
Gyakori kérdések
Összevonhatok két fiókot a fiókváltással?
Nem. A fiókváltással könnyedén elérhet több fiókot, de nem vonhatja össze őket.
Minden csomagtípussal használhatom?
A fiókváltás minden csomagtípussal használható, de szervezete szabályozhatja, hogy elérhető legyen-e a felügyelt munkaterületén. Ha egy felügyelt munkaterületen nem jelenik meg a fiók hozzáadásának vagy váltásának lehetősége, forduljon a munkaterület rendszergazdájához.
Mi történik, ha deaktiválják a munkaterületemet?
Ha deaktiválják a fiókhoz kapcsolódó munkaterületet:
Megjelenhet egy, a változást ismertető üzenetsáv.
A rendszer kérheti, hogy jelentkezzen be egy másik fiókkal, vagy vásároljon új előfizetést (a csomagtípustól függően).
A ChatGPT nem vált át automatikusan másik fiókra.
Mikor érdemes második fiókot használnom?
Külön fiók használata akkor lehet hasznos, ha a következőket szeretné:
A munkahelyi és személyes csevegések egyértelmű elkülönítése
Külön beszélgetési előzmények
Eltérő számlázási vagy előfizetési csomagok
Különböző munkaterületek
Eltérő adatvédelmi vagy adminisztrációs szabályozás
Ha azt szeretné, hogy munkahelyi tevékenysége szervezete felügyelete alatt maradjon, a munkával kapcsolatos beszélgetésekhez használja felügyelt munkahelyi fiókját.
