OpenAI
Ta strona została przetłumaczona maszynowo. Wyświetl oryginalny artykuł w języku angielskim.

Bezpieczeństwo agentów i synchronizacja pracy lokalnej w ChatGPT

Zarządzaj zasadami agentów i kontynuuj lokalne zadania Work w aplikacji komputerowej, przeglądarce i aplikacji mobilnej.

Zaktualizowano: 2 days ago

Przegląd

Bezpieczeństwo agentów to sekcja konsoli administratora, w której zarządzasz zasadami i konfiguracją agentów. Zastępuje ona sekcję Zasady i konfiguracja.

Synchronizacja pracy lokalnej pozwala członkom rozpocząć zadanie Work w aplikacji komputerowej i kontynuować tę samą rozmowę w przeglądarce lub aplikacji mobilnej. Podczas realizacji zadania można korzystać z zatwierdzonych plików i narzędzi na połączonym komputerze, a członek może śledzić postępy na innym urządzeniu. Kroki wymagające użycia komputera nadal wymagają, by był on online i pozostawał połączony.

Przeniesienie zasad do sekcji Bezpieczeństwo agentów i włączenie synchronizacji pracy lokalnej to dwie odrębne zmiany. Przeniesienie lub zapisanie zasady nie włącza synchronizacji.

Sprawdź zasady w sekcji Bezpieczeństwo agentów

Otwórz sekcję Bezpieczeństwo agentów w konsoli administratora i sprawdź ustawienia obowiązujące w Twojej przestrzeni roboczej.

W przypadku przeniesionych zasad dotychczasowa zasada dotycząca chmury staje się podstawą ustawień w sekcji Globalne. Przed włączeniem synchronizacji pracy lokalnej sprawdź te ustawienia podstawowe pod kątem mechanizmów kontroli wymaganych przez Twoją organizację.

Wymagania i ustawienia domyślne

  • Wymagania określają ograniczenia, których członkowie nie mogą zmieniać.

  • Ustawienia domyślne określają wartości początkowe w ramach tych ograniczeń. Ustawienie domyślne nie ma pierwszeństwa przed wymaganiem.

Ustawienia globalne i ustawienia środowisk

  • Sekcja Globalne zawiera podstawowe ustawienia zasady, w tym ustawienia zatwierdzania, wyszukiwania w internecie i zarządzanych narzędzi.

  • Ustawienia środowiska lokalnego obejmują obsługiwane mechanizmy kontroli wykonywania zadań na połączonym komputerze, takie jak uprawnienia do systemu plików i izolacja w piaskownicy.

  • Ustawienia środowiska Codex Cloud obejmują obsługiwane mechanizmy kontroli wykonywania zadań Codex w chmurze. Te zasady obowiązują tylko wtedy, gdy Codex Cloud jest włączony w uprawnieniach przestrzeni roboczej.

Jeśli środowisko lokalne lub Codex Cloud nie ma własnych ustawień zastępujących globalne, dziedziczy odpowiednie ustawienia z sekcji Globalne danej zasady.

Codex Cloud i Work Cloud to odrębne środowiska wykonawcze. Ustawienia Codex Cloud nie mają automatycznie zastosowania do Work Cloud.

Przy wykonywaniu zadań lokalnie ustawienia zarządzania urządzeniami mobilnymi (MDM) i starsze wymagania dotyczące zarządzanych urządzeń mają pierwszeństwo przed ustawieniami sekcji Bezpieczeństwo agentów. Plik wymagań systemowych urządzenia ma niższy priorytet niż ustawienia sekcji Bezpieczeństwo agentów.

Przestrzenie robocze z zasadami dotyczącymi konkretnych systemów operacyjnych nie są obecnie objęte migracją do sekcji Bezpieczeństwo agentów.

Włącz synchronizację pracy lokalnej

Synchronizacja pracy lokalnej jest dostępna tylko wtedy, gdy została włączona dla Twojej przestrzeni roboczej w ramach wdrażania tej funkcji. Członkowie potrzebują dostępu do Work zarówno lokalnie, jak i w chmurze.

  1. Otwórz Ustawienia przestrzeni roboczej > Uprawnienia i role, korzystając z konta z uprawnieniami do zarządzania dostępem do Work w tej przestrzeni roboczej.

  2. Włącz wybranym członkom dostęp do Work zarówno lokalnie, jak i w chmurze, a następnie zapisz zmiany.

  3. Sprawdź zasady w sekcji Bezpieczeństwo agentów, w tym mechanizmy kontroli, z których Twoja organizacja korzysta przy pracy lokalnej.

  4. Włącz synchronizację pracy lokalnej w uprawnieniach Work. Przed potwierdzeniem zapoznaj się z informacjami i prośbą o zgodę.

  5. Rozpocznij nowe zadanie Work w aplikacji komputerowej, a następnie otwórz je w przeglądarce lub aplikacji mobilnej, aby kontynuować rozmowę.

Gdy zadanie wymaga lokalnych plików lub narzędzi komputera, zadbaj, by komputer był online, pozostawał połączony i zalogowany na właściwe konto w odpowiedniej przestrzeni roboczej.

Co się zmienia po włączeniu synchronizacji?

Czy istniejące zadania zaczną się synchronizować?

Nie. Synchronizacja pracy lokalnej dotyczy nowych zadań. Istniejące zadania, w tym zadania w projektach, nie są przenoszone. Są kontynuowane w trybie, w którym je utworzono: wyłącznie lokalnie lub w chmurze bez dostępu do plików lokalnych. Rozpocznij nowe zadanie, aby korzystać z synchronizacji pracy lokalnej.

Co się stanie, jeśli mój komputer przejdzie w tryb offline?

Jeśli komputer jest niedostępny, gdy rozpoczynasz nową turę w istniejącym synchronizowanym zadaniu, tura ta rozpocznie się w kontenerze w chmurze. Nie będzie miała dostępu do plików ani narzędzi na niedostępnym komputerze.

Trwająca tura nie przełącza się automatycznie z wykonywania lokalnego na wykonywanie w chmurze. Utrzymuj połączenie komputera przez cały czas, gdy jest używany w ramach tury.

Co się stanie, jeśli administrator wyłączy synchronizację?

Wyłączenie synchronizacji pracy lokalnej przerywa trwające tury. Członkowie mogą rozpocząć kolejną turę w istniejącej rozmowie w chmurze. Ta tura korzysta z Work Cloud bez dostępu do plików lokalnych.

Czy zmienia to działanie Codex?

Synchronizacja pracy lokalnej to funkcja ChatGPT Work. Przepływy pracy i historia rozmów w Codex pozostają odrębne.

Dane i bezpieczeństwo

Synchronizowane zadania Work są koordynowane w chmurze, nawet jeśli dany krok jest wykonywany na lokalnym komputerze. Wykonywanie zadań lokalnie nie oznacza, że treść rozmowy, wyniki narzędzi lub inne dane kontekstowe zadania pozostają wyłącznie na tym komputerze.

Work z włączoną synchronizacją obsługuje rezydencję danych, rezydencję wnioskowania i zarządzanie kluczami przedsiębiorstwa (EKM), zależnie od konfiguracji Twojej przestrzeni roboczej. Nieprzechowywanie danych (ZDR) nie jest obsługiwane. Nie włączaj synchronizacji pracy lokalnej, jeśli Twoja organizacja wymaga ZDR.

Czy ten artykuł był pomocny?