Twój profil w ChatGPT zawiera Twoją nazwę, zdjęcie, aktywność i Witryny, które wybierzesz do prezentacji. Możesz pozostawić profil osobisty jako prywatny lub udostępnić go publicznie. W ChatGPT Business ustawienia przestrzeni roboczej określają, czy współpracownicy mogą wyświetlać Twój profil w tej przestrzeni.
Udostępnianie profili jest dostępne we wszystkich krajach. W przeglądarce i aplikacji komputerowej możesz udostępniać swój profil oraz przeglądać Witryny w swojej galerii i dodawać do niej nowe. Galeria nie jest dostępna na urządzeniach mobilnych. Udostępnianie profili w ChatGPT Enterprise będzie dostępne wkrótce.
Otwórz i dostosuj swój profil
Zaloguj się do ChatGPT i przejdź na chatgpt.com/profile.
Możesz edytować swoją nazwę wyświetlaną, nazwę użytkownika, zdjęcie profilowe i biogram. Twoje profile osobisty i Business mają tę samą nazwę, nazwę użytkownika i zdjęcie, ale każda przestrzeń robocza ma własną aktywność, galerię i ustawienia udostępniania.
Możesz też dostosować motyw i układ profilu oraz wybrać widoczne sekcje. Te ustawienia są zapisywane oddzielnie dla profilu w każdej przestrzeni roboczej.
Aby wyświetlić swój profil w innej przestrzeni roboczej lub nim zarządzać, przełącz się na tę przestrzeń w ChatGPT.
Udostępnij swój profil osobisty
Twój profil osobisty jest domyślnie prywatny. Jeśli masz dostęp do udostępniania, otwórz swój profil, wybierz Udostępnij w prawym górnym rogu i ustaw poziom udostępniania na publiczny. Przed udostępnieniem linku sprawdź informacje na swoim profilu. Udostępnione profile nie pokazują tytułów ani treści rozmów.
Link do Twojego profilu zawiera Twoją nazwę użytkownika i ma format: https://chatgpt.com/u/your-username. Jeśli zmienisz nazwę użytkownika, dotychczasowy link do profilu przestanie działać. Zamiast niego udostępniaj link z nową nazwą użytkownika.
Aby wyświetlić profil, trzeba zalogować się do ChatGPT. Jeśli Twój profil osobisty jest publiczny, może go wyświetlić każda osoba zalogowana do ChatGPT.
Aby ponownie ustawić profil osobisty jako prywatny, wybierz Udostępnij w prawym górnym rogu profilu, a następnie opcję ustawienia go jako prywatny.
Profile w ChatGPT Business
Profile Business są domyślnie udostępniane innym członkom tej samej przestrzeni roboczej. Aby zmienić poziom udostępniania, administratorzy przestrzeni roboczej mogą przejść do Ustawienia przestrzeni roboczej > Uprawnienia i role > Profile członków i wybrać poziom udostępniania, w tym ustawić wszystkie profile członków jako prywatne. Członkowie nie mogą samodzielnie zmieniać poziomu udostępniania swojego profilu w przestrzeni roboczej.
Aby wyświetlić profil Business współpracownika, przełącz się na przestrzeń roboczą, do której oboje należycie. Możesz go wyświetlić, gdy udostępnianie w przestrzeni roboczej jest włączone. Osoby spoza tej przestrzeni roboczej nie mogą wyświetlać należących do niej profili Business.
Twój profil osobisty ma oddzielne ustawienia udostępniania. Ustawienie go jako publiczny nie sprawia, że Twoja aktywność lub galeria w przestrzeni roboczej Business stają się publiczne.
Link do Twojego profilu może wyświetlać różne profile w zależności od przestrzeni roboczej wybranej przez odbiorcę i jego uprawnień dostępu. Jeśli ktoś nie ma dostępu do Twojego profilu Business, może zobaczyć Twój profil osobisty, o ile jest on publiczny.
Poznaj statystyki aktywności na swoim profilu
Twój profil może pokazywać liczbę wiadomości w trybie Chat, zużycie tokenów w trybie Work i w Codex oraz serie dni aktywności. Liczba wiadomości i zużycie tokenów są wyświetlane osobno.
Statystyki aktywności obejmują podsumowania dzienne, tygodniowe i łączne. Serie dni aktywności są naliczane na podstawie zużycia tokenów w trybie Work lub w Codex. Wiadomości w trybie Chat nie wliczają się do serii dni aktywności.
Najczęściej używane wtyczki są widoczne w osobnej sekcji.
Wyświetlana aktywność dotyczy obecnie przeglądanej przestrzeni roboczej. Przełącz przestrzeń roboczą, aby zobaczyć aktywność z innej przestrzeni.
Prezentuj swoje Witryny
Na każdym profilu możesz prezentować maksymalnie 12 własnych Witryn.
Aby dodać Witrynę do galerii, wybierz jedną ze swoich Witryn z poziomu profilu. Możesz też dodać publiczną Witrynę z poziomu jej opcji udostępniania.
Witryna musi należeć do tej samej przestrzeni roboczej co profil i być dostępna dla osób, które mogą go wyświetlać:
Publiczny profil osobisty: Witryna musi być publiczna.
Udostępniony profil Business: Witryna musi być dostępna dla całej przestrzeni roboczej lub być publiczna.
Profil prywatny: Możesz dodać własną Witrynę, do której masz dostęp, także taką udostępnioną tylko wybranym osobom lub grupom.
Dodanie Witryny do galerii nie zmienia tego, kto ma do niej dostęp. Jeśli uprawnienia Witryny zmienią się tak, że osoby przeglądające Twój profil stracą do niej dostęp, Witryna przestanie pojawiać się na tym udostępnionym profilu.
Możesz usunąć Witrynę z galerii lub zmienić kolejność wyświetlanych Witryn.
Witryny udostępnione tylko wybranym osobom lub grupom nie mogą pojawiać się na profilu publicznym ani udostępnionym w przestrzeni roboczej. Jeśli Witryna zostanie usunięta lub przekazana innemu właścicielowi, zniknie z Twojej galerii.
Często zadawane pytania
Czy mogę udostępniać Umiejętności na swoim profilu osobistym?
Nie możesz udostępniać Umiejętności na profilu osobistym.
Czy mogę zablokować określonym osobom możliwość przeglądania mojego profilu?
Nie możesz zablokować określonym osobom możliwości przeglądania Twojego profilu. Aby przestać udostępniać profil osobisty publicznie, ustaw go jako prywatny.
Dlaczego nazwa użytkownika jest niedostępna, skoro nie mogę znaleźć profilu, który jej używa?
Nazwa użytkownika może być zajęta, nawet jeśli nie możesz wyświetlić profilu, który jej używa.
