OpenAI
Deze pagina is automatisch vertaald. Bekijk het oorspronkelijke Engelstalige artikel.

Gegevens, delen en privacy beheren in ChatGPT Business

Ontdek hoe ChatGPT Business omgaat met werkruimtegegevens, gedeelde links, chatzichtbaarheid en zichtbaarheid van gebruiksanalyses.

Bijgewerkt: 15 hours ago

Opmerking: Vanaf 24 juni 2026 zijn Codex-licenties niet meer beschikbaar voor nieuwe ChatGPT Business-abonnementen of voor Business-werkruimten waaraan vóór 24 juni 2026 nooit een Codex-licentie is toegevoegd. In Business-werkruimten waaraan vóór 24 juni 2026 een Codex-licentie was toegevoegd, inclusief uitnodigingen die op 24 juni nog openstonden, kunnen beheerders gebruiksafhankelijke Codex-licenties blijven beheren en toevoegen.

Overzicht

ChatGPT Business is een samenwerkingsomgeving, maar elke gebruiker heeft een eigen chatgeschiedenis en kiest zelf wat hij of zij deelt. Met gedeelde links kunnen teamgenoten specifieke gesprekken bekijken, en werkruimtegegevens worden behandeld volgens de Business-voorwaarden en privacytoezeggingen.

Privacy en gegevensverwerking

ChatGPT Business houdt zich aan onze Business-voorwaarden en het privacybeleid dat op de pagina Enterprise Privacy staat vermeld. OpenAI traint niet op de gegevens van je werkruimte.

Business-gegevens worden standaard uitgesloten van training en zijn versleuteld tijdens overdracht en in rust.

In een ChatGPT Business-werkruimte heeft elke gebruiker een eigen chat- en Codex-geschiedenis. Andere leden zien die chats of Codex-activiteit niet automatisch.

Dezelfde privacytoezeggingen blijven gelden wanneer een werkruimte Codex of andere functies op basis van gebruik in ChatGPT Business gebruikt.

Beheerderszichtbaarheid en gebruiksanalyses

Uitgavenbeheer op werkruimteniveau kan operationele statistieken tonen, zoals gebruik en credits. Dit geeft andere leden niet automatisch volledige toegang tot de privéchatgeschiedenis van een gebruiker. Meer informatie vind je in Credits en uitgavenbeheer beheren in ChatGPT Business.

Gedeelde links

Met gedeelde links kunnen gebruikers in een ChatGPT Business-werkruimte een unieke URL voor een gesprek genereren en deze delen met andere leden van dezelfde werkruimte.

Gedeelde gesprekken kunnen ondersteunde afbeeldingen of geüploade bestanden bevatten, afhankelijk van de manier waarop ze worden gedeeld en de machtigingen van de ontvanger. Controleer de gedeelde inhoud voordat je deze deelt.

Als iemand buiten de werkruimte een gedeelde link opent:

  • Diegene kan de gedeelde chat niet bekijken.

  • Diegene wordt doorgestuurd naar de startpagina van ChatGPT en krijgt een melding dat diegene geen toegang heeft.

Als iemand een gedeeld gesprek voortzet:

  • Er wordt een nieuw privégesprek aangemaakt in de werkruimte van die persoon.

  • Het nieuwe gesprek wordt standaard niet gedeeld.

Als het delen van geplande taken beschikbaar is voor het account, kan een ChatGPT Business-lid een geschikte taak delen met andere leden van dezelfde werkruimte. Mensen buiten de werkruimte kunnen een taaklink die in die werkruimte is aangemaakt niet openen. Business-leden kunnen een taaklink van een persoonlijk account bekijken, maar de taak niet in hun Business-werkruimte plannen.

Een gedeelde geplande taak bevat de titel, instructies, planning en oorspronkelijke tijdzone. De naam van de maker, chatgeschiedenis, eerdere taakresultaten, opgeslagen herinneringen, aangepaste instructies en aanmeldgegevens voor gekoppelde apps worden niet opgenomen. Elke geschikte ontvanger die de taak plant, maakt een afzonderlijke kopie in het eigen account.

Gedeelde links beheren

  • Ga naar Instellingen > Gegevensbeheer.

  • Selecteer onder Gedeelde links de optie Beheren.

  • Selecteer Gedeelde link verwijderen om een gedeelde link te verwijderen.

  • Als een link niet meer wordt gedeeld en iemand deze later probeert te openen, krijgt diegene een foutmelding en wordt diegene doorgestuurd naar een leeg chatvenster.

Links naar gedeelde geplande taken kunnen samen met andere gedeelde links worden beheerd of via het dialoogvenster Taak delen van de taak. Selecteer het prullenbakpictogram naast de gedeelde link en vervolgens Gedeelde link verwijderen om te bevestigen. Als je de link verwijdert, worden de oorspronkelijke taak en afzonderlijke kopieën die teamgenoten al hebben gepland niet verwijderd.

Gebeurtenisgestuurde taken gebruiken met gekoppelde apps

ChatGPT Business-leden kunnen in Work gebeurtenisgestuurde taken op basis van webhooks maken met ondersteunde koppelingen voor Gmail, Slack en GitHub. Leden gebruiken hun eigen toegang tot gekoppelde apps en hun machtigingen voor de werkruimte.

Voeg voor door Slack geactiveerde taken @ChatGPT toe aan elk kanaal dat door de taak wordt bewaakt. Gebeurtenisgestuurde taken kunnen worden gedeeld en gepland door teamgenoten die hun eigen gekoppelde apps en machtigingen gebruiken.

Grenzen van samenwerking

Een ChatGPT Business-werkruimte is bedoeld voor samenwerking, maar samenwerking betekent niet dat de volledige chatgeschiedenis wordt gedeeld. Gebruikers kunnen specifieke chats en GPTs delen, maar ze kunnen niet automatisch de privéchatgeschiedenis van andere leden bekijken.

Een Codex-seat verandert deze samenwerkingsgrenzen niet. Het type seat is van invloed op producttoegang, niet op de vraag of andere leden automatisch de chats van een gebruiker kunnen lezen.

Veelgestelde vragen

Waarom kan ik niet alle chats van mijn leden binnen een Business-werkruimte zien?

Omdat elke gebruiker een eigen chatgeschiedenis heeft. Een Business-werkruimte maakt samenwerking mogelijk, maar chats zijn niet automatisch zichtbaar voor andere leden.

Kunnen beheerders met gebruiksanalyses alle gebruikerschats lezen?

Nee. Gebruiksanalyses en uitgavenbeheer staan los van toegang tot chattranscripties. Elke gebruiker behoudt een eigen chatgeschiedenis, tenzij hij of zij ervoor kiest een specifieke chat, GPT of andere resource te delen.

Verandert het gebruik van Codex het trainingsbeleid van OpenAI voor gegevens uit Business-werkruimten?

Nee. Gegevens uit Business-werkruimten worden standaard uitgesloten van training, ook wanneer de werkruimte Codex in ChatGPT Business gebruikt.

Wat gebeurt er als ik een link deel met iemand buiten mijn werkruimte?

Die persoon kan de gedeelde chat niet zien en wordt doorgestuurd naar de ChatGPT-startpagina met een bericht dat hij of zij geen toegang heeft.

Kan ik gedeelde links volledig uitschakelen?

Nee. Deze functie is beschikbaar in ChatGPT Enterprise.

Dit onderscheid geldt ook voor links naar geplande taken. ChatGPT Business biedt niet de werkruimtebrede functie van Enterprise om gedeelde links uit te schakelen. Business-leden kunnen links verwijderen die ze zelf hebben gemaakt, maar kunnen niet via een alleen in Enterprise beschikbare werkruimte-instelling het delen voor iedereen uitschakelen.

Kan ik mijn gegevens uit een Business-werkruimte exporteren?

Nee. Gegevensexport is niet beschikbaar in een ChatGPT Business-werkruimte.

Geplande taken en gedeelde links naar geplande taken veranderen niets aan deze beperking. Gegevensexport is niet beschikbaar vanuit een ChatGPT Business-werkruimte.

Was dit artikel nuttig?