OpenAI
Deze pagina is automatisch vertaald. Bekijk het oorspronkelijke Engelstalige artikel.

Groepschats in ChatGPT beëindigen

Groepschats worden vanaf 9 juli 2026 afgebouwd. Je bestaande geschiedenis van groepschats blijft beschikbaar.

Bijgewerkt: last month

Waarom we deze wijziging doorvoeren

Groepschats zijn als pilot gelanceerd om meer manieren te verkennen om ChatGPT samen te gebruiken. Naarmate ChatGPT zich verder ontwikkelt, vereenvoudigen we de ervaring en bouwen we groepschats af. Vanaf 9 juli kunnen gebruikers geen nieuwe groepschats meer maken of eraan deelnemen. Bestaande groepschats blijven voorlopig beschikbaar, worden binnenkort alleen-lezen en gebruikers behouden toegang tot hun geschiedenis van groepschats. We blijven manieren verkennen om ChatGPT in de loop van de tijd meer samenwerking te laten ondersteunen.

We geloven nog steeds dat ChatGPT meer samenwerking mogelijk moet maken. Door deze pilot te beëindigen, houden we het product nu eenvoudiger en kunnen we wat we hebben geleerd toepassen op ervaringen die op termijn meer mensen kunnen helpen.

Wat er nu gebeurt

  • Vanaf 9 juli: Je kunt geen groepschat meer maken, een bestaand gesprek niet meer omzetten in een groepschat en niet meer deelnemen via een uitnodigingslink.

  • Tijdens de overgang: Bestaande groepschats blijven actief. Je kunt een chat blijven gebruiken totdat deze alleen-lezen wordt. De timing kan verschillen terwijl deze wijziging wordt uitgerold.

  • Nadat een chat alleen-lezen is geworden: Je kunt deze openen en de berichten, bestanden en afbeeldingen bekijken die daar al zijn gedeeld, maar je kunt geen nieuwe berichten meer verzenden.

Veelgestelde vragen

Moet ik iets doen voordat mijn groepschat alleen-lezen wordt?

Je hoeft niets te doen om je geschiedenis te behouden. Als je groep de chat nog gebruikt, bepaal dan waar jullie het gesprek voortzetten voordat deze alleen-lezen wordt. Als je een aparte kopie wilt, kun je een export aanvragen via ChatGPT of het OpenAI privacy-portaal. Lees meer over het exporteren van je ChatGPT-geschiedenis en -gegevens.

Kan iemand na 9 juli nog deelnemen aan een bestaande groepschat?

Nee. Nieuwe deelnemers kunnen niet deelnemen, ook niet via een bestaande uitnodigingslink. Mensen die al toegang hebben, kunnen de groepschat blijven gebruiken totdat deze alleen-lezen wordt.

Heeft dit gevolgen voor mijn individuele ChatGPT-gesprekken?

Nee. Deze wijziging geldt alleen voor groepschats.

Was dit artikel nuttig?