OpenAI
Ez az oldal gépi fordítással készült. Tekintsd meg az eredeti angol nyelvű cikket.

Hányszor használhatom ugyanazt a telefonszámot az OpenAI-fiók első API-kulcsának létrehozásához kapcsolódó telefonos ellenőrzéshez?

Ismerje meg a telefonos ellenőrzés háromfiókos korlátját az első API-kulcs létrehozásakor, valamint azt, hogy egy fiók törlése után mikor használható fel újra a telefonszám.

Frissítve: 10 hours ago

Ezt nagyrészt már bevezettük az új felhasználók számára az Egyesült Államokban, Hollandiában, Franciaországban, Spanyolországban, az Egyesült Királyságban, Lengyelországban, Németországban, Japánban, Indiában, Pakisztánban, Algériában, Üzbegisztánban és Ukrajnában. Más régiókban nem tervezzük bevezetni.

Lásd: Regisztráció kizárólag telefonszámmal (béta).

Egy telefonszám legfeljebb 3 alkalommal használható telefonos ellenőrzésre.

Ez azt jelenti, hogy ha 3 OpenAI-fiókod van, ugyanazt a számot mindháromhoz használhatod, amikor a három fiók mindegyikében elvégzed a telefonos ellenőrzést az első API-kulcs létrehozásakor.

Néhány kivételtől eltekintve engedélyezzük, hogy azok a magánfelhasználók, akik törölték ChatGPT-fiókjukat, újra regisztráljanak ugyanazzal a telefonszámmal. Ha véglegesen törölted a ChatGPT magánfelhasználói fiókodat (és a fiókodat nem a feltételeink vagy szabályzataink megsértése miatt tiltottuk le), 30 nap után eltávolítjuk a telefonszámot a rendszerünkből. Ezt követően újra regisztrálhatsz ugyanazzal a számmal.

Sajnos nem teszünk kivételt ez alól a szabály alól. Javasoljuk, hogy próbálj meg másik telefonszámot használni, vagy hozzáférni egy korábbi fiókhoz, amely a telefonszámodhoz van társítva.

Hasznos volt ez a cikk?