Megjegyzés: 2026. június 24-től az új ChatGPT Business-csomagokhoz, valamint azokhoz a Business-munkaterületekhez, amelyekhez 2026. június 24. előtt még nem adtak hozzá Codex-felhasználói helyet, többé nem lesznek elérhetők Codex-felhasználói helyek. Azokban a Business-munkaterületekben, amelyekhez 2026. június 24. előtt már hozzáadtak Codex-felhasználói helyet – beleértve a június 24-én függőben lévő meghívásokat is –, továbbra is kezelhetők és hozzáadhatók használatalapú Codex-felhasználói helyek.
Áttekintés
A ChatGPT Business együttműködési környezet, de minden felhasználónak saját csevegési előzményei vannak, és maga dönti el, mit oszt meg. A megosztott hivatkozásokkal a csapattársak megtekinthetnek bizonyos beszélgetéseket, a munkaterület adatait pedig a Business-feltételek és adatvédelmi vállalások szerint kezeljük.
Adatvédelem és adatkezelés
A ChatGPT Business megfelel a Business-feltételeinknek és az Enterprise adatvédelmi oldalon felsorolt adatvédelmi irányelveknek. Az OpenAI nem végez képzést a munkaterületed adatain.
A Business-adatok alapértelmezés szerint ki vannak zárva a képzésből, és átvitel közben, valamint tárolt állapotban is titkosítva vannak.
Egy ChatGPT Business-munkaterületen minden felhasználónak saját csevegési és Codex-előzményei vannak. Más tagok nem látják automatikusan ezeket a csevegéseket vagy Codex-tevékenységeket.
Ugyanezek az adatvédelmi vállalások továbbra is érvényesek, amikor egy munkaterület Codexet vagy más használatalapú funkciókat használ a ChatGPT Businessben.
Rendszergazdai láthatóság és használati elemzések
A munkaterületszintű költésvezérlők működési mutatókat, például használatot és krediteket jeleníthetnek meg. Ezek nem adnak automatikusan teljes hozzáférést más tagoknak egy felhasználó privát csevegési előzményeihez. További információ: Kreditek és költésvezérlők kezelése a ChatGPT Businessben.
Megosztott hivatkozások
A megosztott hivatkozásokkal a ChatGPT Business-munkaterület felhasználói egyedi URL-címet hozhatnak létre egy beszélgetéshez, és megoszthatják azt ugyanazon munkaterület más tagjaival.
A megosztás módjától és a címzett engedélyeitől függően a megosztott beszélgetések támogatott képeket vagy feltöltött fájlokat is tartalmazhatnak. Megosztás előtt ellenőrizze a megosztandó tartalmat.
Ha a megosztott hivatkozást a munkaterületen kívüli személy nyitja meg:
Nem láthatja a megosztott csevegést.
A rendszer átirányítja a ChatGPT kezdőlapjára, ahol egy üzenet jelzi, hogy nincs hozzáférése.
Ha valaki folytat egy megosztott beszélgetést:
Új privát beszélgetés jön létre az adott személy munkaterületén.
Az új beszélgetés alapértelmezés szerint nincs megosztva.
Ha a fiókban elérhető az ütemezett feladatok megosztása, a ChatGPT Business tagjai megoszthatják a jogosult feladatokat ugyanazon munkaterület más tagjaival. A munkaterületen kívüli személyek nem nyithatják meg az adott munkaterületen létrehozott feladathivatkozásokat. A Business tagjai megtekinthetik a személyes fiókból származó feladathivatkozásokat, de nem ütemezhetik a feladatot a Business-munkaterületükön.
A megosztott ütemezett feladat tartalmazza a címét, az utasításait, az ütemezését és az eredeti időzónáját. Nem tartalmazza a létrehozó nevét, a csevegési előzményeket, a korábbi feladateredményeket, a mentett emlékeket, az egyéni utasításokat és a csatlakoztatott alkalmazások hitelesítő adatait. Minden jogosult címzettnél, aki ütemezi a feladatot, külön példány jön létre a saját fiókjában.
Megosztott hivatkozások kezelése
Nyissa meg a Beállítások > Adatkezelési beállítások menüpontot.
A Megosztott hivatkozások résznél válassza a Kezelés lehetőséget.
Megosztott hivatkozás eltávolításához válassza a Megosztott hivatkozás törlése lehetőséget.
Ha megszüntetik egy hivatkozás megosztását, és valaki később megpróbálja megnyitni, hibaüzenet jelenik meg, majd a rendszer egy üres csevegőablakba irányítja.
A megosztott ütemezett feladatok hivatkozásai a többi megosztott hivatkozással együtt vagy a feladat Feladat megosztása párbeszédpaneljén kezelhetők. Feladathivatkozás eltávolításához válassza a megosztott hivatkozás melletti kuka ikont, majd a megerősítéshez a Megosztás törlése lehetőséget. A hivatkozás törlése nem törli az eredeti feladatot, sem azokat a külön példányokat, amelyeket egy csapattag már ütemezett.
Eseményindítású feladatok használata csatlakoztatott alkalmazásokkal
A ChatGPT Business tagjai eseményindítású (webhook-alapú) feladatokat hozhatnak létre a Work módban a támogatott Gmail-, Slack- és GitHub-kapcsolatokkal. A tagok a saját csatlakoztatott alkalmazásaikhoz tartozó hozzáférést és a munkaterületi engedélyeiket használják.
A Slack által indított feladatoknál adja hozzá az @ChatGPT elemet minden olyan csatornához, amelyet a feladat figyel. Az eseményindítású feladatokat megoszthatják és ütemezhetik azok a csapattagok, akik a saját csatlakoztatott alkalmazásaikat és engedélyeiket használják.
Az együttműködés határai
A ChatGPT Business-munkaterület együttműködésre szolgál, de az együttműködés nem jelenti azt, hogy minden csevegési előzmény meg van osztva. A felhasználók megoszthatnak bizonyos csevegéseket és GPT-ket, de nem láthatják automatikusan más tagok privát csevegési előzményeit.
A Codex-licenc nem változtatja meg ezeket az együttműködési határokat. A licenctípus a termékhez való hozzáférést befolyásolja, nem azt, hogy más tagok automatikusan elolvashatják-e egy felhasználó csevegéseit.
GYIK
Miért nem látom a tagjaim összes csevegését egy Business-munkaterületen belül?
Mert minden felhasználónak saját csevegési előzményei vannak. A Business-munkaterület lehetővé teszi az együttműködést, de a csevegések nem láthatók automatikusan más tagok számára.
A használati elemzések lehetővé teszik, hogy a rendszergazdák elolvassák az összes felhasználói csevegést?
Nem. A használati elemzések és a költésvezérlők elkülönülnek a csevegési átiratokhoz való hozzáféréstől. Minden felhasználónak továbbra is saját csevegési előzményei vannak, hacsak nem dönt úgy, hogy megoszt egy adott csevegést, GPT-t vagy más erőforrást.
A Codex használata megváltoztatja az OpenAI képzési szabályzatát a Business-munkaterület adataira vonatkozóan?
Nem. A Business-munkaterület adatai alapértelmezés szerint ki vannak zárva a képzésből, akkor is, ha a munkaterület a Codexet használja a ChatGPT Businessben.
Mi történik, ha a munkaterületemen kívüli személlyel osztok meg egy hivatkozást?
Nem láthatja a megosztott csevegést, és a rendszer átirányítja a ChatGPT kezdőlapjára, ahol üzenet jelzi, hogy nincs hozzáférése.
Teljesen letilthatom a megosztott hivatkozásokat?
Nem. Ez a funkció a ChatGPT Enterprise-ban érhető el.
Ez a különbség az ütemezett feladatok hivatkozásaira is vonatkozik. A ChatGPT Business nem biztosítja az Enterprise munkaterületi szintű vezérlőjét a megosztott hivatkozások letiltásához. A Business tagjai törölhetik az általuk létrehozott hivatkozásokat, de nem használhatnak olyan, kizárólag az Enterprise-ban elérhető munkaterületi beállítást, amellyel mindenkinél letiltható a megosztás.
Exportálhatom az adataimat egy Business-munkaterületről?
Nem. Az adatexportálás nem érhető el a ChatGPT Business-munkaterületeken.
Az ütemezett feladatok és a megosztott ütemezett feladatok hivatkozásai nem módosítják ezt a korlátozást. ChatGPT Business-munkaterületről nem exportálhatók adatok.
