ChatGPT-profilod egy helyen jeleníti meg a nevedet, a fényképedet, a tevékenységedet és a bemutatásra kiválasztott Webhelyeidet. Személyes profilodat megtarthatod privátnak, vagy nyilvánosan is megoszthatod. A ChatGPT Businessben a munkaterület beállításai határozzák meg, hogy munkatársaid megtekinthetik-e a munkaterületi profilodat.
A megosztható profilok minden országban elérhetők. A webes és az asztali felületen megoszthatod a profilodat, megtekintheted a portfóliódban szereplő Webhelyeket, és újakat is hozzáadhatsz. A portfólió mobilon nem érhető el. A megosztható profilok hamarosan a ChatGPT Enterprise-ban is elérhetők lesznek.
Profilod megnyitása és testreszabása
Jelentkezz be a ChatGPT-be, és nyisd meg a chatgpt.com/profile oldalt.
Módosíthatod a megjelenített nevedet, a felhasználónevedet, a profilképedet és a bemutatkozásodat. Személyes és Business-profiljaidon ugyanaz a név, felhasználónév és fénykép szerepel, de minden munkaterülethez külön tevékenységi adatok, portfólió és megosztási beállítások tartoznak.
Profilod témáját és elrendezését is testreszabhatod, és kiválaszthatod, mely szakaszok jelenjenek meg. Ezeket a beállításokat minden munkaterületi profilhoz külön mentjük.
Ha egy másik munkaterületen szeretnéd megtekinteni vagy kezelni a profilodat, válts át arra a munkaterületre a ChatGPT-ben.
Személyes profilod megosztása
Személyes profilod alapértelmezés szerint privát. Ha elérhető számodra a megosztás, nyisd meg a profilodat, válaszd a jobb felső sarokban a Megosztás lehetőséget, és állítsd a megosztás szintjét nyilvánosra. A hivatkozás megosztása előtt nézd át a profilodon szereplő adatokat. A megosztott profilokon nem jelenik meg a beszélgetések címe vagy tartalma.
Profilod hivatkozása a felhasználónevedet tartalmazza, ebben a formátumban: https://chatgpt.com/u/your-username. Ha megváltoztatod a felhasználónevedet, a régi profilhivatkozásod többé nem működik. Helyette az új felhasználónevedet tartalmazó hivatkozást oszd meg.
A profilok megtekintéséhez be kell jelentkezni a ChatGPT-be. Ha személyes profilod nyilvános, bárki megtekintheti, aki bejelentkezett a ChatGPT-be.
Ha ismét priváttá szeretnéd tenni a személyes profilodat, válaszd a profil jobb felső sarkában a Megosztás lehetőséget, majd állítsd privátra.
Profilok a ChatGPT Businessben
A Business-profilok alapértelmezés szerint meg vannak osztva az adott munkaterület többi tagjával. A munkaterület rendszergazdái a Munkaterület beállításai > Engedélyek és szerepkörök > Tagok profiljai menüpontban módosíthatják a megosztási szintet, és akár az összes tag profilját priváttá tehetik. A tagok nem módosíthatják saját maguk a munkaterületi profiljuk megosztási szintjét.
Egy munkatársad Business-profiljának megtekintéséhez válts arra a munkaterületre, amelynek mindketten tagjai vagytok. A profilt akkor tekintheted meg, ha engedélyezve van a munkaterületen belüli megosztás. Az adott munkaterületen kívüli személyek nem tekinthetik meg annak Business-profiljait.
Személyes profilod külön megosztási beállításokkal rendelkezik. Ha nyilvánossá teszed, attól a Business-munkaterületen végzett tevékenységed és az ottani portfóliód nem válik nyilvánossá.
Profilod hivatkozása különböző profilokat jeleníthet meg attól függően, hogy a látogató melyik munkaterületet választotta ki, és mihez van hozzáférése. Ha valaki nem fér hozzá a Business-profilodhoz, a személyes profilodat láthatja helyette, amennyiben az nyilvános.
A profilodon látható aktivitási adatok értelmezése
A profilodon megjelenhet a Chat üzeneteinek száma, a Work és a Codex tokenhasználata, valamint az egymást követő aktív napjaid sorozata. Az üzenetek száma és a tokenhasználat külön jelenik meg.
Az aktivitási adatok napi, heti és összesített értékeket tartalmaznak. Az aktív napok sorozatát a Work vagy a Codex tokenhasználata alapján számítjuk. A Chat üzenetei nem számítanak bele az aktív napjaid sorozatába.
A leggyakrabban használt bővítményeid külön szakaszban jelennek meg.
A megjelenített aktivitási adatok az éppen megtekintett munkaterülethez tartoznak. Másik munkaterület aktivitási adatainak megtekintéséhez válts munkaterületet.
Webhelyeid bemutatása
Minden profilodon legfeljebb 12 saját Webhelyet mutathatsz be.
Ha egy Webhelyet szeretnél hozzáadni a portfóliódhoz, válaszd ki az egyik Webhelyedet a profilodon. Nyilvános Webhelyet az adott Webhely megosztási beállításainál is hozzáadhatsz.
A Webhelynek ugyanahhoz a munkaterülethez kell tartoznia, mint a profilnak, és elérhetőnek kell lennie a profil látogatói számára:
Nyilvános személyes profil: A Webhelynek nyilvánosnak kell lennie.
Megosztott Business-profil: A Webhelynek a teljes munkaterület számára elérhetőnek vagy nyilvánosnak kell lennie.
Privát profil: Olyan Webhelyet adhatsz hozzá, amely a tulajdonodban van, és amelyhez hozzáférsz – akkor is, ha csak kiválasztott személyekkel vagy csoportokkal van megosztva.
Attól, hogy hozzáadsz egy Webhelyet a portfóliódhoz, nem változik, hogy ki férhet hozzá. Ha a Webhely jogosultságai úgy változnak, hogy profilod látogatói már nem férnek hozzá, a Webhely többé nem jelenik meg az adott megosztott profilon.
Eltávolíthatsz Webhelyeket a portfóliódból, és módosíthatod a megjelenített Webhelyek sorrendjét.
A csak kiválasztott személyekkel vagy csoportokkal megosztott Webhelyek nem jelenhetnek meg nyilvános vagy a munkaterülettel megosztott profilon. Ha egy Webhelyet törölnek vagy más tulajdonosnak adnak át, az eltűnik a portfóliódból.
Gyakori kérdések
Megoszthatok készségeket a személyes profilomon?
Személyes profilon nem oszthatsz meg készségeket.
Megtilthatom bizonyos személyeknek a profilom megtekintését?
Nem tilthatod meg bizonyos személyeknek a profilod megtekintését. Ha nem szeretnéd tovább nyilvánosan megosztani a személyes profilodat, állítsd privátra.
Miért nem érhető el egy felhasználónév, ha nem találok hozzá tartozó profilt?
Egy felhasználónév akkor is lehet foglalt, ha nem tudod megtekinteni az azt használó profilt.
