OpenAI
Ez az oldal gépi fordítással készült. Tekintsd meg az eredeti angol nyelvű cikket.

Több fiók használata fiókváltással

Válts 2 ChatGPT-fiók között úgy, hogy a beszélgetéseik, számlázásuk, munkaterületeik és beállításaik elkülönülnek.

Frissítve: 3 hours ago

A fiókváltás jelenleg a ChatGPT webes felületén érhető el; a Codex asztali alkalmazása és a natív ChatGPT-mobilalkalmazások még nem támogatják.

A fiókváltással egyszerre 2 ChatGPT-fiókba is bejelentkezve maradhatsz, és azonnal válthatsz közöttük – kijelentkezés nélkül.

Így ugyanabban a böngészőben vagy ugyanazon az eszközön is könnyen elkülönítheted a munkahelyi és a személyes használatot.

Mire használható a fiókváltó?

A fiókváltóval:

  • Egy munkameneten belül 2 fiókba is bejelentkezve maradhatsz

  • Azonnal válthatsz közöttük

  • Teljesen elkülönítve tarthatod a csevegéseket, a memóriát, az előzményeket, a számlázást és a munkaterületeket

Mindegyik fiók független marad. A váltás nem vonja össze és nem egyesíti őket.

A fiókváltó működése

Maradj bejelentkezve 2 fiókba

Egyszerre lehetsz bejelentkezve:

Egyszerre csak egy fiók aktív, de a váltás azonnali.

További fiókokat is létrehozhatsz, de a fiókváltó munkamenetenként legfeljebb 2 bejelentkezett fiókot támogat.

Fiók hozzáadása

Második fiók hozzáadásához:

  1. Nyisd meg a fiókmenüt.

  2. Válaszd a Fiók hozzáadása lehetőséget.

  3. Jelentkezz be, vagy hozz létre új fiókot.

Nem kell kijelentkezned a jelenlegi fiókodból ahhoz, hogy hozzáadj egy másikat.

Második fiók létrehozásáért nem kell fizetned. Az újonnan létrehozott fiókod alapértelmezés szerint a Free csomaggal indul.

Fiókváltás

A fiókmenüben válthatsz a fiókok között. Váltás után a kiválasztott fiók összes csevegése, memóriája, fájlja és beállítása lesz elérhető. Csak az adott fiókhoz tartozó munkaterületek lesznek elérhetők (ha vannak ilyenek).

A váltás nem összevonás. A fiókváltással nem történik meg:

  • A csevegések áthelyezése a fiókok között

  • A memória vagy a beszélgetési előzmények megosztása

  • A fájlok vagy feltöltések megosztása

  • A számlázás vagy az előfizetések egyesítése

  • A munkaterületek összevonása

Ha azt szeretnéd, hogy a munkával kapcsolatos adataidra a szervezeted szabályai vonatkozzanak, a beszélgetés megkezdése előtt ellenőrizd, hogy a munkahelyi fiókodat használod-e.

Munkahelyi és Enterprise-fiókok

Ha a szervezeted kezeli a ChatGPT-fiókodat:

  • Az adminisztrátorod hozzáférhet a fiókhoz tartozó adatokhoz, és kezelheti őket.

  • A kezelt fiókodban létrehozott adatokra a szervezeted szabályzatai vonatkoznak.

  • A fiókváltás nem változtat azon, hogy mely szabályzatok érvényesek.

További információ: hozzáférés a kezelt ChatGPT-fiókod adataihoz. Ha nem vagy biztos benne, melyik fiókot használod, nézd meg a fiókmenüben megjelenő aktív fiókot. Ha kérdésed van a szervezeted által kezelt fiókoddal kapcsolatban, fordulj az informatikai rendszergazdádhoz.

A fiókoddal jelentkezel be a ChatGPT-be. A munkaterületen találhatók a csevegéseid, tartalmaid és beállításaid. Egy fiókkal több munkaterülethez is hozzáférhetsz, például egy személyes és egy vállalati munkaterülethez. A munkahelyi e-mail-címedhez tartozó személyes munkaterület nem ugyanaz, mint a saját e-mail-címeddel létrehozott külön fiók.

Személyes használatra hozz létre külön fiókot olyan e-mail-címmel, amely a sajátod, és amely felett te rendelkezel. Személyes beszélgetésekhez és adatokhoz ne használj munkahelyi vagy vállalati e-mail-címet.

Ha megszűnik a munkaviszonyod, és a munkáltatód megvonja a hozzáférésedet a munkahelyi e-mail-címedhez vagy a kezelt munkaterületedhez, elveszíted a hozzáférést az érintett fiókhoz vagy munkaterülethez és az ott tárolt személyes adatokhoz. A fiókváltás nem őrzi meg ezt a hozzáférést, és nem viszi át az adatokat a személyes fiókodba.

Ha beolvasztod a személyes munkaterületedet egy Enterprise- vagy Business-munkaterületbe, a személyes munkaterület az összevonás után megszűnik. Az összevonás végleges: az eredeti személyes munkaterületet később nem választhatod külön, és nem állíthatod vissza. Egyes Business-meghívók lehetővé teszik a személyes munkaterület külön megtartását; a folytatás előtt ellenőrizd a lehetőségeket.

Ha igazolt vállalati e-mail-címmel csatlakozol egy Enterprise-munkaterülethez, előfordulhat, hogy meg kell szüntetned a személyes munkaterületedet: vagy összevonással, vagy az adatainak exportálásával és törlésével. A Business-adminisztrátorok nem kötelezhetnek személyes munkaterület összevonására vagy törlésére.

Gyakran ismételt kérdések

Összevonhatok 2 fiókot a fiókváltással?

Nem. A fiókváltással könnyen hozzáférhetsz több fiókhoz, de nem vonhatod össze őket.

Minden csomagtípussal használhatom?

A fiókváltás minden csomagtípussal használható, de a szervezeted szabályozhatja, hogy elérhető-e a kezelt munkaterületeden. Ha egy kezelt munkaterületen nem látod a fiók hozzáadására vagy a fiókváltásra szolgáló lehetőséget, fordulj a munkaterület adminisztrátorához.

Mi történik, ha inaktiválják a munkaterületemet?

Ha inaktiválnak egy fiókhoz tartozó munkaterületet:

  • Megjelenhet egy, a változást ismertető értesítési sáv.

  • Előfordulhat, hogy a rendszer arra kér, jelentkezz be másik fiókkal, vagy vásárolj új előfizetést (a csomag típusától függően).

  • A ChatGPT nem vált át automatikusan másik fiókra.

Mikor érdemes második fiókot használnom?

Egy külön fiók hasznos, ha a következőket szeretnéd:

  • A munkahelyi és személyes csevegések egyértelmű elkülönítése

  • Külön beszélgetési előzmények

  • Eltérő számlázás vagy előfizetési csomagok

  • Különböző munkaterületek

  • Eltérő adatvédelmi vagy adminisztrációs beállítások

Ha azt szeretnéd, hogy a munkával kapcsolatos tevékenységeid továbbra is a szervezeted felügyelete alatt maradjanak, a munkahelyi beszélgetésekhez a kezelt munkahelyi fiókodat használd.

Hasznos volt ez a cikk?